-Foreldrene må kunne samarbeide
Ifølge advokat Lill Hege Furulund Høimyr vil "særlige tilfeller" være der retten er overbevist om at foreldrene vil kunne samarbeide så godt at det er bedre for barna å ha delt foredreansvar enn ikke. Faktorer som barnas alder vil også spille en rolle. 

-Foreldre med små barn vil trolig ikke få delt foreldreansvar, fordi forskning viser at de ikke har samme forhold til tid som eldre barn, forklarer Furulund Høimyr.


-Vi er skuffet!
Foreningen 2 foreldre kjemper for delt foreldreansvar. De syns den nye loven er en skuffelse.

-Vi er skuffet. Dette er ikke store nok endringer. De har ikke lyttet til ekspertutvalget som anbefalte langt større endringer enn dette, hevder Roger Sollied Johansen som er leder for foreningen.

Han mener at det fortsatt er en kultur for å se mor som den beste omsorgspersonen. Til tross for at dagens fedre tar langt større ansvar og del i barnas liv enn tidligere generasjoner. Sollied Johansen mener likevel at vi er på rett vei og at flere lovendringer etterhvert vil sikre barna rett til god kontakt med begge foreldrene.

-Det tar nok bare litt tid, men jeg er sikker på at det går den veien, sier lederen.
 

Og her kan dere se litt av debatten som den går i Sverige. Spol fram til ca 23 minutter. Som i Norge finnes det plenty av aktører som åpenbart har interesse av i kjøre debatten i grøfta for at det ikke skal skje noen endringer....