S Horne ny BLD sjef.jpg Juryens begrunelse: "Tore Strømøy er en verdig vinner av årets hederspris fra Foreningen 2 Foreldre fordi han har klart å løfte frem i lyset det tomrom som oppstår når man ikke vet hvilke røtter man har. Den genetiske arven henger tross alt sammen med om vi kan være stolte eller ikke av vårt opphav - og gir stolthet videre til den personen det gjelder.
Familie er viktig, å høre til er viktig - og det er “lagt ned i oss” å være glad i våre foreldre, ubetinget - inntil dennes adferd eventuelt blir svært vanskelig - og store sår i hjertet blir åpne.
Om man ikke har daglig/jevnlig kontakt er det likevel veldig viktig å vite hvor man kommer fra. Hans rolle i å bidra med å finne røtter og lage nye relasjoner der det ikke har vært kontakt fra før, minner samtiden om viktigheten av dette. Han rører folk i hjertet, og vi gråter alle med av glede når kontakten er opprettet, og spørsmålene har fått svar. Takket være en person som Tore Strømøy!"

 

PROGRAM (foreløpig)
• Velkommen v/leder i Foreningen 2 Foreldre, Roger Sollied Johansen
• Statsråd Solveig Horne overrekker hedersprisen til Tore Strømøy
• Tore Strømøy foreller om sitt konsept, motivasjon og drivkraft, opplevelser og følelser når ukjente slektninger spores opp, etc. (ca 30-45 minutter)
• Spørsmål fra salen til Strømøy. Ordstyrer: Rune H. Rækken (velger Horne å være til stede vil det sikkert komme spørsmål til henne også)
• Mingling

Vi ser frem til å ønske deg velkommen!