Menns følelser bør interessere mange

Møtested er som vanlig på Scandic Victoria Hotell, Rosenkrantzgt. 13 onsdag 8. mai kl. 19:00

Denne kvelden får du høre om funn og oppdagelser som forfatterne gjorde da de forberedte boken, da de også så på kontroll og sabotasje av samvær, noe flere av våre medlemmer dessverre har erfaringer fra.

Det er kjent for F2F at mange av våre medlemmers opplevelser ofte ikke blir tatt på alvor, ei heller at vold mot menn blir sett på som seriøst i samfunnsdebatten.

 

Forfatterne, Jørgen Lorentzen og Marianne Inez Lien, sier noe om gjenkjennelse og aksept av vold mot menn, håndtering av vold mot menn opp mot hjelpeapparatet, så her er det mye nyttig informasjon.

 

«Studien, som på norsk heter «Den mannlige smerte – menns erfaringer med vold i nære relasjoner», ble bestilt av Bufdir. Forskerne skulle blant annet se på mennenes livserfaringer knyttet til det å være utsatt for vold, og deres forhold til hjelpeapparatet.»

 

«Sammen med mannsforsker Claes Ekenstam har Lien og Lorentzen intervjuet utsatte menn rekruttert via hjelpeapparatet. De snakket med både heterofile og homofile, etnisk norske og utenlandske. Forskerne har blant annet funnet en særegen form for vold som menn i parforhold med kvinner utsettes for. I boken er det karakterisert som omsnuing av voldsforholdet, og Lorentzen håper hjelpeapparatene vil bedre sitt forhold til kunnskap og ideen om at også menn er utsatt.»

Men's experiences of violence in intimate relationships_Lorentzen og Lien.jpgISBN: 9783030039936 (kr. 288,-)

Det vil være anledning til å kjøpe signert utgave av boken.

Send påmelding til: oslo-akershus@f2f.no

Det er fri inngang og møtet er åpent for alle. Medlemmer må gjerne ta med gjester til møtet hvor det gis muligheter for spørsmål og innspill. Kanskje kjenner du noen som ønsker å skape trygge familieforhold for barn med to hjem og vil kunne ha nytte av informasjonen.