Samlivsbrudd kjegler

Når samlivsbruddet er et faktum

Velkommen til åpent temamøte i Larvik 24. november kl. 18:00

Foredragsholdere: Advokat Renathe Danielsen og psykolog Daniel Horgen Jonsson
Temaer: Hvordan forberede seg på barnefordelingen - Økonomiske konsekvenser- gode løsninger - Hvordan unngå å havne i «skyttergravskrig» - Hvordan unngå å bli sittende fast i bitterhet, sinne, sorg og hat
Alle interesserte er velkommen når F2F Vestfold ønsker velkommen til en spennende temakveld, ta gjerne med gjester.

2015-10-27 Les mer...
dråpe

F2F Oslo Akershus 13.10 kl. 19:00

Velkommen til å snakke om kommunikasjon

Vi treffes på Scandic Victoria Hotell, Rosenkrantzgt. 13 tirsdag 13. oktober 2015 kl. 19:00. Temaet denne ganger er Kommunikasjon. Veien til en bedre hverdag?

2015-10-09 Les mer...
Radisson Blu Gardermoen møterom_300x118

Bindende påmelding

F2F-seminar 2014

F2F tillitsvalgte og ressurspersoner samles på Radisson Blu Gardermoen Hotell 8.-9. november. Bindende påmelding senest 15.8 - informasjon er også tilsendt alle pr. e-post.

2014-06-28 Les mer...
familie2

Hvor står partiene i saker om barna våre foran valget?

Hør politikerne redegjøre for sin familiepolitikk på F2Fs paneldebatt på Litteraturhuset 10. juni - klikk

2013-06-03 Les mer
MorFarBarn_300x240

If you want a better world, look in the mirror and start with yourself (Michael Jackson, The Mirror)

Det var ca 50 fremmøtte på temamøtet i Tønsberg tirsdag kveld. Møtet ble avsluttet etter dialog i plenum og flere ble medlem av F2F. Dermed er det flere som støtter arbeidet mot barneministerens planer om endringer av den nye barneloven.
Knall suksess med andre ord.

Møtet viste at det kun er et fåtall som tilfredsstiller kriteriene til psykopat eller dyssosial personlighetsforstyrrelse i diagnosesystemene, men at det er mange som har psykopatliknende trekk og at de forsterkes når følelser er involvert, sinne, hat, angst mv. det vil si mer reaktivt.
Det er også andre personlighetsforstyrrelse som er konflikorientert, men man trenger altså ikke ha disse disgnosene for å være konfliktorientert.

Beste strategi er ofte ikke bite på agnet og være reaktivt tilbake og minst mulig kommunikasjon, slik at den konfliktorienterte motparten etterhvert heller finner andre kanaler for behovet for konflikt.
Forhold som får negative konsekvenser som straff, hvor den konfliktorienterte "psykopaten" ikke ser fordelen av sin adferd, men heller får negativ konsekvens for ham selv, og ikke for den andre, gjør ofte at den slipper taket. Dette fordi vedkommende kun er opptatt av egne fordeler på bekostning av andre.
Selvom det i prinsippet er 2 i en konflikt, var det ikke uenighet om at det også kan være assymetriske konflikter. Og det er viktig å være bevisst at begrepet "psykopat" ikke misbrukes som begrep ogikke bør benyttes mot/overfor den andre parten i foreldreskapet.

Det er vanskelig å endre personlighetsforstyrrelse og onder hos mennesker som ønsker å være i krig. Hvis man vil endre andre, start med å endre eget reaksjonsmønster - derved kan man kanskje endre andre.

2012-09-16 Les mer
grethenordhelle

Grethe Nordhelle besøker F2F Buskerud og Vestfold

Tema:    Manipulasjon (med særlig vekt på familier i oppbrudd)
Tid:        Tirsdag 13. september kl. 19:00
Sted:      Holmestrand Fjordhotell

Kom for å høre Grethe Nordhelles foredrag om manipulasjon!

Velkomment til åpent møte hos F2F Buskerud og F2F Vestfold

2011-05-12 Les mer